Eens in de zoveel tijd kom je een recept tegen wat krankzinnig klinkt en nog lekkerder smaakt. Dit is er  zo eentje! Het recept komt van Jon & Vinny’s, een restaurant uit New York. Zelfs al kan je alleen een ei bakken, dan nog krijg je het met dit recept voor elkaar om je gast(en) te verbazen met je kookkunst.

Recept voor 2 personen
  • Olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 shotglas wodka
  • 75ml kookroom
  • 1tl gedroogde chili flakes
  • Grof gemalen peper en zout
  • Kookvocht van de pasta (om de dikte van de saus te bepalen)
  • Klontje boter
  • 200gr Fusilli pasta
  • Parmezaan, geraspt
  • Verse basilicum
  1.  Zet een ruime koekenpan om middelhoog vuur en doe een scheutje olijfolie erin. Voeg de sjalot toe en bak 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog twee minuten. Blijf bij de pan, de knoflook mag niet te bruin worden.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak, al roerende, nog 5 minuten. Voeg nu de wodka toe en laat in 2 minuten het meeste vocht verdampen. Voeg nu de kookroom toe en de chili flakes en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en doe het vuur uit.
  3. In de tussentijd kook je de pasta al dente in een pan ruim kokend water met zout. Giet de pasta af en vang een glas kookvocht op.
  4. Zet de koekenpan weer op het vuur en voeg de pasta, een klontje boter en een scheut kookvocht toe aan de saus. Voeg meer kookvocht toe als de saus te dik is.
  5. Doe de pasta in diepe borden, breng zo nodig op smaak met peper en zout en garneer met de geraspte parmezaan en verse basilicum.