Bijna iedereen kent het Esprit Caffee op het Amsterdamse Spui wel. Veel kan ik niet over deze tent vertellen aangezien ik hier nog nooit ben geweest. Wel ben ik er vaak langs gelopen. Overdag is het Esprit Caffee geopend en sinds kort heet deze tent in de avond Jackson Dubois. Jackson Dubois introduceert zichzelf als wereldreiziger. Deze wereldreiziger heeft overal geproefd en de lekkerste gerechten mee naar Amsterdam genomen. Een wereldkeuken dus.

De gastroman ging vorige week eten bij Jackson Dubois. Aangezien het ons een leuke tent leek om met een dame heen te gaan, had de gastroman gastrowoman meegenomen. Het restaurant is goed gevuld voor een donderdagavond als wij binnenkomen. De dame die ons helpt raadt ons aan 3 a 4 gerechten de neus te kiezen. Alle gerechten zijn van het formaat voorgerecht. Eigenlijk van het formaat dat je op straat kan opeten. Streetfood dus.

Wij beginnen met de pulled pork, springrolls, ceviche en tartaar. De pulled pork wordt geserveerd in een baobroodje met zoet zure kool. Het smaakt goed en de pork is goed sappig. De springrolls en tartaar zijn zoals het hoort en lekker. De ceviche is altijd een lastige. Ceviche is één van mijn lievelings gerechten en is heel makkelijk te maken, maar ook heel makkelijk te verpesten. Het kan snel heel erg zuur worden. Bij Jackson hebben ze het goed onder controle. De zeebaars is goed aangemaakt met specerijen en is mijn absolute favoriet van de avond.

IMG_2706

Hierna bestellen we nog de wagyu beef en de rijsttafel. De wagyu beef is een hamburger en smaakt als een normale hamburger. Als ze hier het vlees van een Hollandse blije koe voor gebruiken was ik even blij geweest. De Indonesische rijsttafel is met sayur lodeh, rendang, sambal boontjes, kroepoek, kipsaté, seroendeng en daging. Twee woorden over dit gerecht: heel smaakvol.

Al met al is het eten zeer lekker. Alles smaakt goed en wordt leuk geserveerd. Wat ook een aanrader is, is om na het eten aan de bar te gaan zitten bij Phillipe. Phillipe is de cocktailmeneer en heeft mooie cocktails. Aangezien volgende week de nieuwe James Bond uitkomt neem ik een Vesper martini. Gastrowoman neemt een grapetail. Een cocktail met champagne. Na nog een paar shots, bieren, hoptails en cocktails verlaten wij deze nieuwe aanwinst voor de Amsterdamse horeca.

Bar Jackson Dubois
Spui 10, 1012 WZ Amsterdam
Tel: +31646360044

Geopend van woensdag tot zondag vanaf 18.00IMG_2708