Gastroman is niet altijd succesvol geweest, maar heeft als student ook wel eens een week moeten uitkijken naar de bevrijdende bijdrage uit het Noorden des lands. In dit soort tijden van financiële nood werd de Gastroman echter bijzonder vindingrijk, wat ook zo zijn voordelen met zich meebracht. Op een zaterdag gingen we naar de Albert Cuyp om te kijken of daar er nog iets ‘te scoren’ viel. Na een paar minuten hadden we al beet, de visboer wilde namelijk maar wat graag van zijn kreeften af. Zondag was er geen markt en hij kon ze niet tot maandag in leven houden. Geen cent te makken, maar wel voordelig kreeft te pakken. Winnen dus!

Voor de bereiding van de kreeft verwijzen we je graag naar het instructiefilmpje hieronder van restaurant Het Bosch. Top recept en briljant uitgelegd. Tipje van sluier: vooral blijven arroseren!

Recept voor 4 personen
  • 2 kreeften

Voor de boullion:

  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • Lavas (maggiplant)
  • Ruim peper en zout

Voor de kreeftenboter:

  • 250gr gezouten boter
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook

 

 

Wijn en spijs: kreeft gaat goed samen met een licht houtgerijpte chardonnay

Suggestie: Overgaauw Chardonnay w.o. Stellenbosch

Krijg €10,- euro korting op je eerste nabestelling bij WineClub als je lid wordt met de code GASTROWIJN.