Ik noem het een feest…Nachofeest! Om het een feest te mogen noemen heb je wel minimaal drie sauzen nodig. Toevallig in de kleuren van de Mexicaanse vlag. Ideaal voor na een dag hard werken onderuit gezakt op de bank.

Recept voor 4 personen

Voor de nacho’s:

  • 2 zakken Doritos Cool American
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 blik tomaten blokjes of gepelde tomaten (400ml)
  • 1 blik chili bonen of bruine bonen (400ml)
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 zakje Chili seasoning mix (Casa Fiesta)
  • 1 pot jalapenos

Voor de guacamole dip:

  • 2 rijpe avocado’s (je moet er zachtjes in kunnen knijpen)
  • 1 limoen
  • 1 sjalot of rode ui
  • 125 gram crème fraiche
  • Peper en zout

Voor de sour cream dip:

  • 125 gram sour cream
  • 2 eetlepel mayonaise
  • Platte peterselie
  • Peper en zout

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een paar druppels olijfolie.

Bereiding

  1. Snijd de uien, knoflook en rode peper fijn en fruit het kort in een hete pan. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  2. Voeg nu de tomatenblokjes, de bonen en de Chili seasoning mix toe. Mocht de saus te dik zijn naar je smaak, dan kan je water toevoegen.
  3. Doe de saus in de ingevette ovenschaal en bedek met, jalapenos, nachochips en kaas.
  4. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat staan tot dat de kaas gesmolten is.
  5. In de tussentijd kan je de guacamole en sour cream dip maken. Voor de guacamole prak je de avocado’s fijn en meng je een gesnippert uitje, het sap van de limoen en de crème fraiche er doorheen. Voor de sour cream dip meng je de ingredienten door elkaar en voeg je peper en zout naar smaak toe.
  6. Schep veel te veel nachofeest op je bord en eet het allemaal op.