Heerlijke pasta met witte wijn en garnalen

In de categorie bijna vega dit heerlijke gerecht met zeevruchten. De oorspronkelijke pasta vongole is uiteraard met kokkels, maar ik vind het lekkerder met garnalen en deze zijn ook makkelijker te verkrijgen. Dus daarom presenteer ik met gepaste trots: pasta vongole met zonder vongole en met garnalen!

Recept voor 4 personen
  • 400 gram pasta, bijvoorbeeld De Cecco Casareccia (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
  • 250 dl witte wijn, bijvoorbeeld Pinot Grigio
  • 250 gram cherry tomaten, door midden gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • verse (blad)peterselie, fijngesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • zeezout en zwarte peper
  • olijfolie
  • 500 gram garnalen, liefst rauw en gepeld (diepvries Albert Heijn)

Voorbereiding

Ontdooi de garnalen.

Bereiding

  1. Kook de pasta al dente volgens de instructies in ruim kokend water met een flinke snuf zout.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie erin. Fruit de ui 3 minuten en voeg dan de knoflook, rode peper en garnalen toe.
  3. Blus af met de witte wijn wanneer de knoflook begint te kleuren en voeg ook de gehalveerde tomaatjes toe. Laat een paar minuten pruttelen zodat de meeste alcohol kan verdampen.
  4. Voeg de pasta bij de saus zodat die alle sappen op kan nemen. Roer de peterselie er doorheen en laat een paar minuten staan.
  5. Serveer met zeezout en zwarte peper er overheen en wat extra olijfolie.

Wijn en spijs: lichte pastagerechten met schaaldieren gaan goed samen met een frisdroge witte wijn.

Suggestie: Ribeiro Santo Vinho Blanco

Krijg €10,- euro korting op je eerste nabestelling bij WineClub als je lid wordt met de code GASTROWIJN.