Bistro Bonjour: Frankrijk op de grachten

Bistro Bonjour: Frankrijk op de grachten

Soms heb je van die tentjes waar je tientallen keren langs fiets en waar je je altijd bij afvraagt hoe het daar binnen zou zijn. Eén zo’n tentje voor de Gastroman was tot voor kort Bistro Bonjour op de Keizersgracht.

Gastroman had besloten om op een donderdagavond dan maar eindelijk langs te gaan bij Bistro Bonjour. Na een goede borrel bij café Langereis kwamen we (ietwat verlaat) binnen in een gezellig en lekker rommelig Frans bistrootje. De meeste tafeltjes waren al bezet, maar onder een oud karrenwiel was er nog prima plek voor twee. Het karrenwiel boven ons tafeltje was zeker niet de enige, het hele restaurant was versierd met wielen, hoefijzers en andere Franse platteland souvenirs.

De menukaart liet ons direct glunderen van blijdschap. Franser dan Frans en bijzonder betaalbaar. Wij kozen tweemaal voor het Menu de Theatre, een driegangen keuzemenu wat waarschijnlijk verwijst naar het dichtbij gelegen Carré. Daarbij bestelden we van de uitgebreide wijnkaart een verrukkelijke (zo bleek) sauvignon blanc uit de Loire-vallei.

Als voorgerecht kregen we gevulde artisjokkenharten (met champignons en gegratineerde kaas) en een klassieke carpaccio die heerlijk was aangemaakt met een vinaigrette. De hoofdgerechten waren al even lekker, eendenborst in een sinaasappel-port saus en bijzonder malse kalfsoesters in roquefort saus. Bij de hoofdgerechten werden gepofte aardappel, salade, groente en patat frites geserveerd.

Wij waanden ons echt even uit Amsterdam, wat in de meeste restaurants niet meer mogelijk is vanwege de mainstream industriële inrichting. Niks daarvan bij Bistro Bonjour, hier ben je echt even op het Franse platteland. Tijdens onze afsluitende kaasplank verwonderen we ons nog eens over de bijzondere sfeer die in dit vriendelijke zaakje hangt. Hier wil je gewoon vaker komen. Het klopt gewoon. Bistro Bonjour is gewoon Frankrijk aan de Amsterdamse grachten.

 

Keizersgracht 770, 1017EB Amsterdam

info@bistrobonjour.nl / +31206266040

Reserveren bij Bistro Bonjour? Dat kan via Eet.nu.

2 thoughts on “Bistro Bonjour: Frankrijk op de grachten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *