Prachtige stukken vlees van een machtige grill.

Afgelopen herfst heb ik een nieuwe keuken laten plaatsen met een prachtig Boretti fornuis in het midden. Ik was dermate tevreden met de keukenboer dat ik deze aanraadde aan een vriend en zo kreeg ik pardoes 100 piek tipgeld in handen. Wat is nou een betere plek om dit te besteden dan Café Carbon, het nieuwste grill restaurant in Amsterdam. Gisteren gingen we een vorkje prikken.

Café Carbon zit op een voor mij bekende plek op de Van Woustraat. Voorheen zat hier namelijk Café de Vluchtheuvel waar ik menig dartpijltje gegooid heb. De dartborden zijn weg, maar de oudbruine sfeer is absoluut blijven hangen. Omdat we vroeg arriveerden bij Carbon mochten we zelf een tafel uitzoeken. We kozen voor een tafeltje vlakbij de keuken, zodat we goed konden zien hoe de kok de machtige grill bediende. Prachtige stukken vlees zagen we erop en eraf gaan dus het water liep ons al in de mond. Snel bestellen dus.

Als voorgerecht kozen we de spareribs. Prachtige ribbetjes, die zeker niet onder doen voor mijn favoriete spareribs tent De Klos. De kunst bij spareribs is ze zo te krijgen dat er geen vlees achter blijft op het bot, maar dat je toch met je tanden een beetje kracht moet zetten om het vlees eraf te scheuren. Perfect gelukt! En dan de marinade, die moet kruidig zijn en vol van geuren en smaken. En de barbequesaus, die moet zoet zijn, maar ook pittig op het einde. Wederom slaagt Carbon met vlag en wimpel.

Een prachtige start, maar geen eens waar we voor gekomen waren. Dat was namelijk de Tomahawk steak van een kilo. Bij Carbon kan je alles delen en dat is bij deze rammer een uitkomst. Grote plank in het midden van de tafel met een mes erbij en snijden maar. We kregen een prachtige medium-rare steak van wel 5 centimeter dik met een mooi dun vetrandje bij het bot. Samen met de chimichuri en bbq saus een waar feest. Man o man wat kan je hier lekker genieten van vlees. De frieten en coleslaw die erbij komen zijn prima en de bediening bleef vlot onze bieren brengen.

Het toetje was eigenlijk niet meer nodig, maar dat mag geen argument zijn. Lekkere sticky toffee met een espresso. Na het avondeten zijn we nog even naar Jeffreys gegaan om voetbal te kijken en een pijltje te gooien. Gelukkig kan dit niet meer bij de Vluchtheuvel, want dan hadden we al het prachtigs van Carbon moeten missen.

 

CAFE CARBON

VAN WOUSTRAAT 174

AMSTERDAM

020 370 6081

OPEN VAN MAANDAG TOT ZONDAG

www.cafecarbon.nl

image

image