Tapdansen aan de Overtoom

Er is er weer eentje bij! Een bierparadijs. Een pilstempel. Een lagerhuis. Hij heet Craft & Draft en hij zit aan het einde van de Overtoom in Amsterdam. Gastroman heeft een grote voorliefde voor bijzondere bieren dus we zijn snel een kijkje gaan nemen.

40 bieren op tap

Craft & Draft is opgezet door Peter van der Arend die ook al proeflokaal Arendsnest en de BeerTemple bezit. Wat direct opvalt is de aanwezigheid van wel 40 bieren op tap die een lange rij vormen tegen de achterwand van de bar. In tegenstelling tot het Arendsnest (alleen Nederlands bier) en de BeerTemple (Amerikaans bier) staat bij Craft & Draft een mengelmoes aan bieren op de kaart van over de hele wereld. Dit vraagt natuurlijk om een proeverij!

Beer to go

Wat ook opvalt is de kleine shop die voorin de winkel aan de straatkant is geplaatst. Hier kan je bier afhalen voor in het Vondelpark bijvoorbeeld, wat je dan meekrijgt in een zogeheten Growler, een speciale literfles waar je vers getapte bier heerlijk in blijft smaken. De Growler is langzaam zijn intocht aan het maken in Amsterdam, en wij snappen wel waarom. Wie wil niet zijn favoriete tapbieren combineren met een BBQ in het park en een potje Croquet.

Onze proeverij

Ok, genoeg gepraat. Hoe waren de bieren?! Wij begonnen met een Peter, Pale and Mary (American Pale Ale, Mikkeller) en een Menaresta Dirk (Brown Ale, Birrificio Menaresta) om lekker binnen te komen. Beiden niet te sterk en vol mooie aroma’s. De American Pale Ale is hoppig en een beetje bitter, de Dirk is meer moutig en donker fruitig. We zijn enthousiast, zowel door de bieren als door de vakkundige en vriendelijke bediening, en bestellen een tweede ronde. Dit keer een Gouverneur (Blond, Lindeboom) en een Grooving Hop (Golden Ale, Birrificio Toccalmatto), twee wat lichtere biertjes, want het is al laat op de avond. De Gouverneur drinken we wel vaker, maar meestal uit fles, en is een lekker gouden Limburgs biertje. De Grooving Hop zou zomaar een zomerknaller kunnen worden, met zijn frisse citrussmaak.

We gaan naar huis, want Craft & Draft gaat sluiten (we kwamen ietwat verlaat binnen). Dit is een tent waar we echter zeker terug gaan komen. Of om ons andermaal te laten verwennen door al het moois van de tap, of voor het ophalen van een Growler om lekker in het Vondelpark te vertoeven.

Craft & Draft

Overtoom 417, Amsterdam

Mon – Wed: 17:00 – 00:00 (shop till 22:00)

Thurs – Sun:  14:00 – 00:00 (shop till 22:00)