Ron Blauw is een held. Hij laat zich heerlijk misbruiken door Heinz en vangt er hoogstwaarschijnlijk dikke knaken voor. Dit kunnen wij waarderen. Maar naast dat hij zich leent voor dit soort fraaie excessen kan hij ook goed koken. Dit heeft hij bewezen toen hij nog in zijn sterrentent kookte, bij Ron’s Gastrobar en nu weer bij The Fat Dog.

De bar ziet er reuze hip uit. Dit is niet perse een voordeel, maar hier is het niet erg schreeuwerig. Er zijn gasten met baarden en mooie vrouwen. We bestellen wat bieren(€2.75) en wat hot dogs. De hot dogs hebben fraaie namen; de Polanski, Don Corleone etc.

Ik begin met de Gangs of New York(€7.50); een hot dog met zuurkool, gerookte uiermarmelade, gele mosterd en krokante bacon. Het worstje is mooi krokant van buiten en sappig van binnen. Hij knalt uit elkaar in je mond. Fantastisch! Mijn metgezel geniet van een Naughty Bangkok(€7.50); zoetzure groenten, rode currymayonaise, koriander en krokante rijst. Ook hij geniet ervan.

Een paar bieren voor de lekker en we gaan voor ronde twee. Aangezien het zomer is, geld toch op moet en ganzenlever en truffel een perfecte combinatie is nemen wij de Vive La France(€12.50) . Op deze hot dog zitten gebakken paddenstoelen, bosuitjes, ganzenlever en truffelmayo. Zoals altijd geldt; alles wordt lekkerder met truffel of ganzenlever. Ook bij deze hot dog.

Tegenwoordig hoor je Gin T’s(€9.50) te rammen bij elke gelegenheid. Omdat wij ons graag laten misbruiken door de trends nemen wij er eentje. Genietend van het vrouwelijk schoon zijn wij nog niet helemaal verzadigd van het eten, maar wel gelukkig. The Fat Dog is een mooie tent voor de late middag borrel, maar je moet in de avond nog wel een keer wat eten.

 

THE FAT DOG
RUYSDAELKADE 251
1072AX AMSTERDAM
+3120 221 62 49
INFO@THEFATDOG.NL
WWW.THEFATDOG.NL
MA VANAF 1600
Di GESLOTEN
WO-ZO 1200