Een paar weken geleden was de Gastroman op reis. Niet een hele verre reis, maar het was toch echt een weekend weg van het Amsterdamsche. Ik ging met een paar maten naar Loosdrecht om daar even bij te komen van onbelangrijke zaken. Een weekend lang bbq’en, oesters eten en heel veel drinken. Eigenlijk wat de Gastroman elk weekend doet, maar dan op een andere locatie.

We hadden een grote stuk Cote de Boeuf en wat ander vlees gehaald om te bbq’en. Rond een uurtje of 4 begon de mooi gevormde buik van de Gastroman een beetje te kietelen en hij wist hoe laat het was: CotedeBoeuftijd.

Het belangrijkste ingredient van dit recept is een mooi stuk Cote de Boeuf. Een beetje zout en peper en houtskool is ook wel handig.

Bereiding

Haal het vlees minimaal een uur voor tijd uit de ijskast. Zorg dat de bbq zeer heet is aan 1 kant en aan de andere kant weinig kolen liggen. Laat het vlees eerst op het hete gedeelte dichtschroeien. Hij mag zeker goed donker worden. Daarna op het gedeelte waar geen kolen liggen rustig laten garen tot een mooie kerntemperatuur van 51 graden. Heb je geen kerntemperatuurmeter dan kan je het voelen met d’aloude duim/vinger combinatie. Zie link

Nu vraagt u zich natuurlijk af hoe het weekend is afgelopen… Zijn wij naar Brooklyn geweest om daar in de lokale Bar-dancing te jagen op levend vlees? Of hebben ze een jaarclub gelokaliseerd om daar een klein parté mee te vieren. Helaas trouwe lezers, ik moet jullie teleurstellen. Ik snap dat jullie anders gewend zijn. Wellicht zelfs wel verwend van al onze verhalen, maar wij hadden een vrij rustig weekend. Wel is er een bos gekapt om daar een onnodig hoog vuur mee te stoken. Er is een salto gesprongen van de duikplank en keerden wij niet uitgerust en trillend weer naar het Amsterdamsche.

Komende tijd komen er wel nieuwe verhalen van de Gastroman online en wellicht dat u daar wat gelukkig van wordt. cote