Al een tijdje ben ik van plan om met 5 “vrienden” een reis naar de Southern States of America te maken. Om ons 10 jarig jubileum te vieren in het Amsterdamse gaan wij daar drie weken op boevenpad. Om alvast een beetje in de stemming te komen gingen wij vorig weekend eten bij Graceland Amsterdam. Graceland is een relatief nieuwe tent in Amsterdam en zit naast de FeBo op de Jan van Galenweg waar je vaak langs fietste maar nooit naar binnen ging.

Wij gingen daar op vrijdagavond eten en hadden gelukkig gereserveerd. Het zat helemaal vol en wij kwamen daar al een beetje beschonken binnen. Er stond country muziek aan. Normaal gesproken is dat niet mijn favoriet, maar het klopte in dit plaatje.  We hadden vooral heel veel honger dus bestelden wij alles wat op de kaart stond. Pulled pork, Beef Brisket en Ribs. De pulled beef was helaas al op. De dame die ons hielp was een fraai exemplaar en was zeker niet op haar mond gevallen. Snel kwamen de eerste Whiskey Sours door. Vorig jaar hebben wij dit drankje ontdekt omdat iemand te veel whiskey had staan, maar later gaan wij meer vertellen over Whiskey Sours en Rob Roys op Gastroman.nl. Klik hier voor het recept van de Whiskey Sour

Voor de vorm bestelden wij ook nog een paar bier. Het eten kwam gelukkig snel door en was goed en niet duur. Voor 15eu de neus krijg je heel veel en precies wat je nodig hebt op een vrijdagavond. Veel vlees, mac&cheese en coleslaw. De pulled pork was heel lekker sappig en zacht, de Beef-Brisket had iets meer vocht mogen hebben en de ribbetjes waren uitstekend. Overal kwamen veel sausen bij en wij waren gelukkig.

De vele Bourbons zorgden vervolgens voor extra jolijt. Bij Graceland hebben ze een prima Bourbonkaart. De Gentlemen Jacks bleven maar doorkomen en op een gegeven moment werd er zelfs vriendschappelijk gebokst door een Gastroman met één van zijn maten. Het personeel vond het prima en gaf ons zelfs wat tips. Later bleek ook nog dat er een DJ in de kamer zat en mochten wij verzoeknummertjes aanvragen.

Er is gegeten, gebokst, gedronken, nog meer gedronken en gezongen. Graceland is een fantastische tent als je lekker met je maten wil gaan eten en drinken. Zeker een aanrader!

GRACELAND AMSTERDAM
JAN VAN GALENSTRAAT 8
1051 KM AMSTERDAM
GRACELANDBBQ@GMAIL.COM
WWW.GRACELANDBQQ.COM
DI-DO 1800 – 0100
VR-ZA 1800 – 0300
ZONDAG SNACKS 1200 – 2000
MONDAYS – CLOSED