Ja je leest het goed! Happyhappyjoyjoy is de naam van het nieuwe restaurant van Julius Jaspers op de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West. Gastroman ging er eten in de tweede week dat ze open waren. Lekkere Aziatische hapjes, met een wat rommelige bediening. Charmant zullen we het maar noemen.

Bij Happyhappyjoyjoy (vanaf nu HHJJ) staat de kaart vol met spicy streetfood. Traditionele voor- en hoofdgerechten zijn vervangen door een gevarieerde kaart met kleine, verrassende Aziatische gerechten. Prima om te delen met 2 tot 4 mensen. Wij begonnen met de Sechuan shredded beef, de dumplings (Shao Mai) en de Edamame. Een paar weken terug had ik in China nog heerlijke dumplings gegeten en deze waren zeker zo lekker. Erg mals en erg sappig. De shredded beef werd geserveerd met knapperige wortel en heel veel rode peper. Ideaal voor mensen zoals ik die ervan houden om hun mond in de fik te zetten.

We vervolgden onze Aziatische proeverij met de Pork belly bao de Wooly lamb en de Red curry. De bao viel helaas tegen. Het buikspek was droog en de bun te klein om te delen. De curry was daarentegen wel fantastisch, met zeer smakelijke garnalen en veel pit. Het lamsgerecht was prima, maar viel een beetje weg bij de rijke smaken van de curry. Onvermijdelijk wanneer je zelf gerechten gaat combineren.

Onze honger was nog niet gestild (we waren met zijn vieren) dus we lieten nog een ronde komen. De Pad Thai, de Vietnamese salade en de gebakken kip kwamen nu op tafel. De Vietnamese salade is uit dit rijtje de absolute aanrader. Heerlijk met krab, grapefruit en pinda’s. Ik had er zo nog eentje kunnen bestellen.

Al met al was het een zeer aangename avond bij HHJJ. De gerechten waren wisselend van kwaliteit, maar over het algemeen erg smakelijk. Daarnaast schenken ze betaalbare wijnen en hebben ze verschillende Aziatische bieren op fles. Twee dingen vielen ons in positieve zin op. Julius Jaspers was de hele avond druk in de weer gerechten te controleren en mensen te woord te staan. En er werd feedback gevraagd aan alle gasten middels een blocnote. Ik verbaas me vaak over het gebrek aan feedback vragen bij (nieuwe) restaurants en was dan ook aangenaam verrast. Extra puntje voor HHJJ. Een mooie tent om laagdrempelig te eten en lekker te lullen vanaf een barkruk.

ps: wie kent deze nog 🙂

Zondag t/m donderdag
12h00 – 01h00

Vrijdag en zaterdag
12h00 – 02h00

Bilderdijkstraat 158hs
1053 LC Amsterdam
info@happyhappyjoyjoy.asia
+31(0)20 344 6433