Kaagman & Kortekaas

Kaagman & Kortekaas

Twee jaar heeft het geduurd, maar sinds september 2015 is hun eigen zaak dan eindelijk open. Bram en Giel hebben alles wat ze geleerd hebben bij onder meer Bordewijk, Rijsel en Toscanini verpakt in een gezellige en intieme bistro met écht eten op de kaart. Eigen charcuterie, oesters, kazen, dat werk. Gastroman was er in augustus al als proefkonijn en kwam een paar uur later laaiend enthousiast naar buiten!

We lopen op een regenachtige avond de zaak in de Sint Nicolaasstraat binnen en worden direct begroet door Bram. Of we een glaasje champagne lusten? Jazeker! Hij vergezeld ons naar de bar terwijl we links een vleesmachine passeren en rechts de kaastafel. Dit kan alleen maar goed komen. Een mooi glas champagne staat op de bar op ons te wachten om te vieren dat Kaagman & Kortekaas dan toch echt bijna open gaat! Eén weekje proefdraaien nog en dan begint het echt. Nog zittend aan de bar krijgen we ons eerste hapje, een bitterbal van varkenshuid. Gastroman is zelf ook niet vies van bitterballetjes draaien en kan deze varkensbal zeer waarderen. Mooie grove ragout en een goede vlezige smaak.

Als amuse krijgen we rillette met zuur en olijven, ook weer zo’n favoriet van de Gastroman. In luttele seconden zijn de borden dan ook weer leeg. Gelukkig volgt al snel de volgende gang, kalfshersenen en kalfstong. Godallemachtig wat is dit lekker! De hersenen zijn heel zacht, het doet bijna niet aan vlees denken. En de tong is een prachtig stukje ‘vergeten vlees’ wat super mals geserveerd wordt. Kaagman & Kortekaas kan nu eigenlijk al niet meer stuk.

De volgende gang is rode mul met foie gras. De gebakken vis op zuurdesem combineert vrolijk met de vettige ganzenlever. De marjoleinsaus maakt het geheel af. Ook dit gerecht is in een mum van tijd verorberd. Na vis en gevogelte wordt het weer tijd voor vlees. Reebok met witlof, cantharellen, en een saus van mierikswortel. Wederom zeer geslaagd. Na ook het toetje verorberd te hebben (fromage blanc met pruimen, pruimensorbet en amandel) kunnen wij eigenlijk niets negatiefs verzinnen over de avond. In een uiterste poging lukt dat toch; de gretigheid waarmee het brood werd aangevuld. Tja, als dat het enige is.

Gastroman vindt Kaagman & Kortekaas de meest gastromanische tent waar we in tijden hebben gegeten. De sfeer van een bistro, de bediening van een goed restaurant en het eten van een sterrentent. En dat tegen een zeer fatsoenlijke prijs. Het is wat ons betreft dan ook de ideale tent voor bijna iedere gelegenheid. Mocht je met een vrouwelijke date willen gaan, zorg dan wel dat ze een klein beetje avontuurlijk is ingesteld. Wij komen zeker terug totdat we alle kazen en zelfgemaakte charcuterie geproefd hebben, en waarschijnlijk daarna nog steeds.

 

Kaagman & Kortekaas
Sint Nicolaasstraat 43
1012 NJ Amsterdam
020-2336544

KEUKEN GEOPEND
dinsdag-zaterdag 18.00-22.30
zondag-maandag gesloten

info@kaagmanenkortekaas.nl

One thought on “Kaagman & Kortekaas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *