Kevin Bacon: cocktails op z’n Thais

Kevin Bacon: cocktails op z’n Thais

Ingesloten door het artistieke Hotel Not Hotel in de Witte de Withstraat vind je het knusse Kevin Bacon. Officieel een hotelbar, maar eigen veel meer dan dat. Je kunt er terecht voor zeer originele cocktails en sinds kort ook voor een mooie Thaise hap. De Gastroman ging er een kijkje nemen en kwam uren later zeer tevreden (en ietwat instabiel) weer naar buiten.

Cocktails en Thais eten leek de gastroman de ideale gelegenheid om weer eens een date mee te nemen en zo geschiedde. Bij Kevin Bacon voelden we ons meteen op ons gemak en konden we een romantisch zitplekje kiezen of een spot aan de bar. Wij kozen voor de tweede optie om zo van dichtbij de kunsten van de cocktailmaestro’s te kunnen bewonderen. Als welkomstdrankje kregen we een mini Watermelon Martini en daarmee was de sfeer meteen gezet.

Nog voor de eerste gerechten kwamen, werden er eerst nog een paar cocktails uitgeprobeerd. De Bitter Rose (Thai basil infused gin met o.a. ginger beer) en Pear-shaped Scotsman (whiskey met o.a. lime, bitters en gember-perensap) gleden gewillig door de keeltjes naar binnen. Tijd voor wat eten. We bestelden twee verschillende salades om rustig te beginnen; de Nai Thai met biefstuk, en de Kung met garnalen. Mooi klaargemaakt met verse ingrediënten en prima op smaak.

Tijd voor een volgende ronde cocktails. Dit keer viel de keus op de Bloody Rum (rum met blood orange soda) en de speciale Old Fashioned. Deze laatste cocktail is Gastroman’s favoriet en Kevin Bacon’s versie met maple syrup en smoked bacon verraste in positieve zin. Niet per se een cocktail om op het terras te drinken, maar heerlijk voor een avond met goed eten en gezelschap. Als hoofdgerecht hadden we gekozen voor een rode curry en de Pad Bai Kraprauw met spicy onion en Catjang peas. Wederom verzorgd klaargemaakt en hartstikke vers.

Bij Kevin Bacon is er eigenlijk maar één manier om de avond goed af te sluiten en dat is met wederom een cocktail. Ze hebben een mooie selectie zelfs onder het kopje Desserts geplaatst en hier probeerden wij er nog eens drie van. De White Elephant is een volwaardig dessert, de French Apple Pie moet je ook niet nemen als je eigenlijk al vol zit, en de Espresso Martini heb je absoluut nodig als je één van de vorige twee gedronken hebt. Wij sloten er de avond bij Kevin Bacon mee af en hoefden gelukkig niet ver naar huis. Een toptent met topbediening, voor een topavond met een topdate. Niks minder.

 

Kevin Bacon
Witte de Withstraat 38
1057 XZ Amsterdam
+31 (0) 20 820 45 38
hello@hotelnothotel.com

 

One thought on “Kevin Bacon: cocktails op z’n Thais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *