Over het algemeen ligt de Gastroman ‘s ochtends te slapen en komt hij gaande de dag in beweging. Wanneer de duisternis invalt wordt hij pas echt actief en gaat hij op zoek naar eten. Rood vlees, geen fratsen. En saus, uiteraard. Het is bij hoge uitzondering dat de Gastroman voor dag en douw opstaat om als een echte Amsterdamse hipsteryup buiten de deur te lunchten of ontbijten. Hij draait zich doorgaans liever nog een keertje om in bed dan dat hij zich laat afzakken naar moeilijke-soorten-koffie-en-hippe-glutenvrije-sandwiches-verkopende lunchtentjes.

Dit keer maakte de Gastroman echter zo’n uitzondering en ik zal je vertellen waarom. Wij ontvingen namelijk een uitnodiging van Mr Porter. Van wie? Mr Porter. Een restaurant op de bovenste verdieping van het W Amsterdam hotel, wat uitzicht biedt op het Paleis op de Dam en over het merendeel van Amsterdam. Naast het serveren van een diner, serveert Mr Porter ook een ontbijt. Niet met de standaard warmhoudbakken-klef roerei, maar met een koud buffet en warme gerechten à la carte. En op die kaart staat onder andere steak. Steak met frites. En daarom zat de Gastroman dus bij hoge uitzondering om 9 uur ‘s ochtend voor dag en douw buiten de deur te ontbijten.

IMG_4569

En dat ontbijt beviel eigenlijk hartstikke goed. We kozen voor de Minute Steak, de Poached Egg met avocado, en de Pancakes toe. Daarnaast schepte we een goed bord vol met gegrilde aubergine, courgette, huisgemaakte ricotta en nog een paar Ottolenghi-achtige koude gerechtjes. Om de slaap te drukken bestelde we direct ook maar een dubbele expresso (Bocca koffie) en volgde we deze op met een prosecco. Het is niet onze dagelijkse ontbijtsessie, maar bij hoge uitzonderingen moet je niet vergeten er extra van te genieten. Voor degene die helemaal geen slaap hebben gehad de nacht ervoor heeft Mr Porter ook nog een Bloody Mary kar. Deze bewaarden wij voor de volgende keer.

IMG_4563

Naast het ontbijt serveert Mr Porter namelijk ook een Gastromanisch diner met mooie stukken vlees, en hiervoor komen wij zeker nog een keertje terug. En in de zomer kan je er ook je lol niet op. Het dakterras (met flaneerzwembad) is de ideale plek voor een cocktailtje op vrijdag om het weekend in te luiden. Tja, die Mr Porter heeft het eigenlijk best wel goed voor mekaar…

Steakhouse Mr Porter 

Spuistraat 175, 1012 VN Amsterdam

Open voor ontbijt vanaf 7 uur.

Reserveer via +31 20 811 3399 of info@mrportersteakhouse.com