De perfecte halte voor goede stukken vlees

Onder de rook van de Foodhallen in Amsterdam West in de vroegere tramremise zit het heerlijk ruim opgetrokken Meat West. Een tent die de aandacht van de Gastroman al snel te pakken had door de eetbeleving op te hangen aan “het beste vlees en de beste grill technieken”, aldus het restaurant zelf. En in dat vlees, gingen wij afgelopen dinsdag een vorkje prikken.

Wat meteen opvalt als je binnen komt bij Meat West is het strakke interieur en de mooie open keuken in het midden. Lekkere halfopen dinerbooths aan de zijkant en een glazen plafond waar je naar de sterren kunt loeren als je laat op de avond uitgegeten bent. Wij krijgen onze bieren en amuse al snel op tafel dus stoppen met kijken en op naar het eten.

De amuse bestaat uit drie soorten worst (Spinata Romana, knoflookworst en dungesneden gerookte Rib-Eye) met een frisse piccalilly erbij. Erg smakelijk (met name de Rib-Eye) dus een goede binnenkomer. We bestellen het Oosters Buikspek en de Gepekelde Diamanthaas en leunen weer even achterover met af en toe wat gespiek richting de keuken, waar de koks vakkundig stukken vlees op de open grill werpen.

Het buikspek wordt geserveerd met een sesamkorstje, een kletskop van sesamzaadjes, een lichte Hoisinsaus en zoetzure groenten. Het vlees is prachtig zacht en smaakt heerlijk met de kletskop en het sausje samen. De zoetzure komkommer en radijs zorgen voor wat frisse tegenhang bij het vettige van het spek. De diamanthaas is misschien nog wel lekkerder. Minder extreme smaken, maar wel een aantal zeer subtiele, zoals de truffelvinaigrette en de truffelaardappelchips die dit gerechtje helemaal af maken.

Als hoofdgerecht kiezen we de Rib-Eye en de Entrecôte, met daarbij standaard de chimichurri en aanvullend de boerenfrieten, de salade, de pepersaus en wat extra kruidenboter. Beide stukken vlees zijn prachtig medium rare met een perfect ruitje bovenop en een subtiel rokerige grillsmaak. Zo zien wij ons vlees graag! De frieten zijn ook lekker, mooi krokant en begeleid door pimentmayo. De piment proeven wij niet zo zeer, maar de toegevoegde sambal is erg fijn. Het enige minpuntje hier is voor de chimichurri, die mist de scherpte en rijkheid die dit sausje normaal juist zo mooi maken.

Eigenlijk hebben we genoeg gegeten (de salade hebben we al laten staan), maar ons oog valt toch nog op twee desserts op de kaart; de Taleggio en Hemel op Aarde. Taleggio is een heerlijk zachte Italiaanse kaassoort en zo wordt hij ook gepresenteerd. Het Hemel op Aarde dessert is een explosie van smaken waarbij de bijpassende en gelijknamige likeur het meest verrast met de toevoeging van honing. Prima desserts ter afsluiting.

Wij kwamen naar Meat West met hoge verwachtingen van de vleesgerechten en deze hebben ze zeker waar gemaakt. De voorgerechten zitten vernuftig in elkaar en bij de hoofdgerechten is alle aandacht juist op het stuk vlees gericht. De desserts zijn prima afsluiters van de avond, maar het moge duidelijk zijn dat je met name voor het mooie vlees naar Meat West toe komt. Over de wijnen kunnen we helaas niets zeggen, want we hadden een bieravond ingeruimd. De Gastroman is tevreden. Het was een voortreffelijke kennismaking.

photo 3

MeatWest
Bellamyplein 51
Amsterdam

info@meatwest.nl
020-2181776