Meer is altijd beter. Meer pannen, meer messen, meer apparatuur en meer kruiden. Willen jullie meer of minder gave dingen in de keuken? Meer! Meer!

Laten we beginnen met pannen. Elke keuken dient ten minste de volgende pannen te bezitten;

Braadpan. Ik heb zelf eentje van Creuset. 28 centimeter groot en hierin kan je voor 14 personen suddervlees maken, grote stukken lam in de oven  maken en mooie roux maken. Ze zeggen dat deze pan je hele leven mee gaat. Dat zeggen ze vaker over dingen, maar die gaan bij mij vaak binnen een jaar kapot. Deze pan heb ik al 4 jaar en doet het nog steeds fantastisch.

Grillpan. Een fraaie grillpan is het beste om vlees in te grillen. Minder fraaie grillpan is wat minder om in te grillen, maar dat is logisch. Ik heb er eentje van Staub. Een rechthoekige met veel grillvermogen. Deze jongens zijn net als de braadpan. Een goede gaat heel lang mee, mits je hem goed verzorgt. Ik heb het ook weleens geprobeerd met eentje van de Ikea. Leuk spul als je van troep houdt.

Koekenpan. Momenteel heb ik een koekenpan van Fischer. Zeer degelijk en niet duur ook. Normaal houd ik niet van degelijk. Degelijke dingen zijn vaak saai en raak je snel op uit gekeken. Misschien geldt dit ook wel voor een koekenpan. Ik word er niet opgewonden van, maar dat is ook niet nodig bij een koekenpan

Reguliere pan (zo’n ding waar je pasta etc. in kookt). Haal de goedkoopste op, stop hem in de vaatwasser en als hij stuk is koop je een nieuwe. Er valt weinig plezier te beleven met deze dames.

Later volgt meer informatie en als je nog een goede tip hebt laat het ons weten!