Parra: Spanje aan de Amsterdamse grachten

Parra: Spanje aan de Amsterdamse grachten

De Gastroman houdt uiteraard van heerlijk eten. En als het dan toch heerlijk is, dan delen we het graag. Daarom zijn wij dan ook groot fan van tapas, in allerlei soorten en maten. Bij restaurant Parra aan de Prinsengracht hebben we een heleboel tapas geproefd en gedeeld, en dat smaakte voortreffelijk.

Waar nu Parra zit zat voorheen een Thais restaurant. De Thaise keuken heeft plaats gemaakt voor de Spaanse, maar eigenaar Richard is gebleven. We worden hartelijk ontvangen en krijgen een mooi tafeltje aan het raam met uitzicht over de gracht. Er komt een mooie rioja van het huis Muga op tafel en de proeverij kan beginnen. Naast de standaard kaart met veel klassieke tapas is er ook een wisselende kaart, met daarop een aantal verrassende gerechten. Wij besluiten voor een mix van klassieke en vernieuwende gerechten te gaan, zes in totaal, zoals ons wordt geadviseerd door Richard.

We beginnen met de pan con tomate y jamón ibérico en de baby octopus. Het eerste gerecht is verrassend fris door de tomatensalsa, wat lekker combineert met het vettige van de ham. De octopus blijkt echter de favoriet van de avond, mooi op smaak gebracht door de steranijs. Door naar de verrassing van avond, de stierenballen! De Gastroman lust in principe alles van het rund, maar stierenballen had hij nog niet eerder op. De structuur is verrassend stevig en de romige Spaanse saus met zoete paprika is top. Absoluut een aanrader die ballen, als je het beeld uit je hoofd kunt laten.

We hebben zin in nog meer vlees en bestellen daarom de lamskoteletten en een plateau ibérico varianten. We vinden de koteletten erg lekker, alhoewel iets te zout aangemaakt. Het plateau is rijkelijk gevuld en gaat tot het einde van de avond mee. We hebben nog een klein beetje trek over dus gaan ook nog voor de ossenhaas in roquefortsaus en de sardines van de grill. Met name de ossenhaas is voortreffelijk (ietwat te zout wederom) en vult onze magen tot de nok.

We hebben genoten van mooie gerechten in een zeer ontspannen ambiance. De wisselende kaart zorgt voor de nodige verrassing die het de moeite waard maakt om regelmatig terug te komen. Als er hier en naar iets zuiniger met het zout wordt omgegaan zou dit zeker een favoriet van De Gastroman kunnen worden. We gaan nog wel eens terug, en we gaan het zien!

Prinsengracht 178, 1016 HB Amsterdam

020 – 334 2247, info@restaurantparra.nl

 

 

 

 

One thought on “Parra: Spanje aan de Amsterdamse grachten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *