Op aanraden van een amigo gingen de Gastromannen naar het Pompstation. Amigo over het Pompstation; een steakhouse waar je ook met je vriendin kan eten. Tien jaar geleden was ik voor het laatst in de Indische buurt, verhuizend naar het centrum en Oost met een glimlach achter mij latend. Maar de Indische buurt is “upcoming” volgens de wandelgangen. Normaal gesproken vind ik dat een uitgesproken hoop tot verbetering van de buurt, maar bij binnenkomst bij het Pompstation voelde ik wel waar hij op doelde.

Het Pompstation is een grote industriële hal maar ziet er gelikt uit. Een steakhouse zou ik het absoluut niet willen noemen. Bij binnenkomst zien we dat er een bandje zich gereed aan het maken is om de avond te spelen. Fraaie verrassing. We bestellen onze eerste bieren(€2.5) en laten ons vertellen dat hun steak tartare volgens het Parool bijna de beste was van Amsterdam. Ik bestel deze dan ook met liefde. 1 van mijn maten bestelt de Pulpo carpaccio en een ander de Eend & tijm kroketten.

De Steak tartare (€8.75) is hoe het hoort. Vers gesneden met mooie zuren en eigeeldressing. De Pulpo carpaccio (€11.25) wordt geserveerd met chorizo en venkel. Een mooie combinatie en de Pulpo heeft nog een mooie bite. De Eend & tijm kroketten (€11.25) zijn leuk bedacht, alleen de uitvoering wat minder. De korst is helaas niet erg krokant, maar mayonaise van de jus de veaux (sju van de koe voor de niet Franstaligen) is heerlijk.

Werkvlees noemt chef Kranenborg de Côte de boeuf. Werken is een feest bij het Pompstation wanneer wij de Côte de boeuf (€59.75 voor 2 personen) op tafel krijgen. De bediensmevrouw vroeg ook of we er ook gebakken eendenlever bij zouden willen. IS DIT EEN VRAAG? Ja natuurlijk! Wij zijn aan het genieten. Mooi rood, maar niet koud van binnen.

Na een espresso met een whisky begint de band haar funky jazz sounds te spelen. Er is gevarieerd publiek van eters en mensen die daarna zijn gekomen. Een DJ sloot de avond af met lekkere hitjes. Al met al een goede avond en zeker een aanrader. Dit is een tent waar je met vrienden kan gaan eten, maar ook met een dame, collegae of ouders.

POMPSTATION
ZEEBURGERDIJK 52
1094AE AMSTERDAM
+3120 992 28 88
INFO@POMPSTATION.NU
WWW. POMPSTATION.NU
MA-DO 1700 – 0100
DO-ZA  1700 – 0200
ZO     1700 – 0000