Afgelopen weken heb ik  in spanning geleefd. Elke keer als ik de krant las, bereidde ik mij voor op het ergste. Heeft hij weer toegeslagen, heeft hij weer mensen verwond, gaat hij verder met zijn terreur? Waarde lezers, ik heb het niet over een strijder van IS, maar over de terror Oehoe. Wat een fenomeen en wat zette de terror Oehoe Purmerend op de kaart. Zelfs de Washington Post heeft er een artikel over geschreven en tout Washington weet alles over de terror Oehoe.
Ik heb sowieso een voorliefde voor de uil. De club waar ik op zondag mijn wedstrijden speel heeft ook een uil in het clubwapen. Als wij vol op de aanval spelen, dan wordt er ge-uild. Als wij hebben gewonnen, dan zijn wij super Uilen en op ons trainingspak prijkt de voorloper van de terror uil.
Ik vind het dus niet zo netjes om uil te eten. Sterker nog, het is ligt niet standaard bij de poelier. Dit recept gaat wel over een vogel, maar geen uil. Kip uit Kiev heeft de Gastroman gegeten en beviel reuze.

Recept voor 4 personen
-Knoflook 4 tenen
-Peterselie 1 handvol
-Ontbijtspek 100 gram
-Roomboter 100 gram op kamertemperatuur
-Kipfilet 4 stuks
-Ei 1 losgeklopte
-Paneermeel 6 eetlepels of als je het in huis hebt panko
-Bloem

 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Leg de ontbijtspek op bakpapier in de over en laat dit in 15 a 20 minuten lekker knapperig worden.
3. Roer de knoflook, de fijngehakte peterselie en roomboter door elkaar totdat er heel verrassend een kruidenboter ontstaat.
4. Snijd de kipfilet in zodat de kruidenboter er tussen gedaan kan worden. Let erop dat je hem weer moet dichtvouwen. Dus niet helemaal doorsnijden.
5. Smeer, en dit mag lekker royaal, de kruidenboter tussen de kipfilets. Verkruimel de krokante ontbijtspek over de boter en vouw de filet weer dicht. Met een cocktailprikker kan je hem mooi dichthouden.
6. Haal de filets eerst door de bloem, dan het ei en afsluiten met paneermeel/panko.
7. Leg de kip Kiev’s op een bakpapier in de over en laat ze in 16 minuten garen.
8. Klaar is de kip Kiev

Om af te sluiten met d’aloude uilengroet,

Oehoeee

photo 1

photo 2