WineClub: voor mannen die van wijn houden

WineClub: voor mannen die van wijn houden

De Gastroman heeft van nature een grote liefde voor rood vlees, maar ook voor kazen, worst en allerlei andere geurige happen. Het is dan ook niet gek dat hij zich langzamerhand is gaan verdiepen in de wondere wereld van wijn. Wijn & spijs zijn net als Romeo & Julia, Bassie & Adriaan, en Bruno Santanera & de BioStabil onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de juiste kennis en kunde kun je ‘parings’ realiseren waar zelfs de fanatieke vegetariër of geheelonthouder zijn geloof spontaan van overboord kiepert. En om deze kennis en kunde op te doen bestaat er nu WineClub: een wijnservice die proefpakketten door de brievenbus thuisbezorgt, zodat je maandelijks drie verschillende ‘glazen’ wijn kunt proeven en je favoriete wijnen direct per fles kunt nabestellen.

WineClub is begonnen door drie wijnliefhebbers die na het volgen van een aantal wijncursussen tot de conclusie kwamen dat het bij wijn met name om proeven gaat en om het ontdekken van je eigen wijnsmaak. Er is namelijk niet zoiets als een ‘goede’ of een ‘slechte’ wijn, en wat de één lekker vindt, vindt de ander soms juist niet te zuipen. Maar hoe omschrijf je wat je lekker vindt? Ook hier heeft WineClub iets op gevonden. Alle wijnen uit de proefpakketten proef je namelijk blind en kan je vervolgens beoordelen in je eigen account. Doordat alle wijnen zijn ingedeeld naar smaak vorm je zo je eigen smaakprofiel.

In een proefpakket zitten drie 100ml wijnsamples, wat overeen komt met drie fors gevulde glazen wijn. Hierbij krijg je een kaartje met proefnotities en bijpassende borreltips, zoals kazen, worst en tapas. Je kunt je ideale pakket (rood, wit, of om en om) en ideale bezorg frequentie (maandelijks of om de maand) kiezen en voordelig alle wijnen nabestellen in de webshop. Bij een volgende stap van WineClub gaan ze wellicht ook recepten delen met hun klanten. Wie weet kan De Gastroman haar expertise dan weer delen, we zullen het zien.

O ja, uiteraard zijn wij lid geworden en hebben wij de eerste twee proefpakketten ook al beoordeeld! Onze favorieten tot nu toe: de Privilege de Drouet Sauvignon en de Veelgeluk Kaapse Rooi. Om in de woorden van WineClub af te sluiten, happy tasting!

Ook lid worden van WineClub? Ga dan naar www.wineclub.nl.

 

3 thoughts on “WineClub: voor mannen die van wijn houden

  1. 895481 73925Exceptional editorial! Would like took pleasure the certain following. Im hoping to learn to read a whole lot more of you. Theres no doubt which you possess tremendous awareness and even imagination. I happen to be extremely highly fascinated employing this critical info. 652478

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *