World of Food: het tripje naar de Bijlmer meer dan waard

World of Food: het tripje naar de Bijlmer meer dan waard

Eerlijk is eerlijk, Gastroman ontdekte de World of Food niet zelf. Sterker nog, het was de papa één der Gastromannen die meermaals vertelde hoe verrukkelijk alles er wel niet was en nog gingen we er niet naar toe. Papa Gastroman was er nota bene met een Groupon terecht gekomen en ging vervolgens wekelijks terug om zich in de watten te laten leggen door één van de 20+ exotische eettentjes die de World of Food rijk is. Pas toen Parool-recensent Hiske Versprille de Bijlmerse aanwinst volledig de hemel in prijsde bedacht de Gastroman dat hij er ook maar eens een kijkje moest nemen. De eerste keer ging hij met papa Gastroman en een paar dagen later ging hij terug met een date voor valentijn. In totaal at de Gastroman bij zeven tentjes wel iets en wat hij proefde viel goed in de smaak!

Djadjan Indonesian streetfood – Nasi Rames met saté 

Dit was mijn eerste bezoek aan de World of Food en tevens de reden dat ik met valentijn terug ging. Djadjan serveert een heerlijke Rames met rendang, pikante kip, een gemarineerde kippenpoot, zoetzure groenten en sides naar keuze. Wij bestelden er nog een saté bij en als toetje een soort groene kokospannenkoek (Kue Dadar). Allemaal even heerlijk en de kokkin is ontzettend gastvrij.

Monrovia Childhood Secret – Strandkrabbetjes

Dit was een tip van Hiske en ik ben blij dat we deze hebben overgenomen. Op de menukaart konden we zelf zo snel de strandkrabbetjes niet vinden, maar toen we het aan de breed glimlachende kokkin vroegen kregen we een duim omhoog terug. Luttele minuten later zaten we heerlijk met onze handen de krabbetjes open te pielen op zoek naar het witte vlees. Werkelijk waar verrukkelijk!

Hi-Lo Rotishop – Bara Kerrie Kip 

Ik ben ontzettend groot fan van bara’s en heb er dan ook al velen geproefd. De bara van Hi-Lo behoort met gemakt tot de lekkerste die ik ooit ben tegen gekomen! Voor degenen die niet weten wat een bara is, dit is een Hindoestaanse snack in de vorm van een pitabroodje die gemaakt wordt van deeg, urdi en tayerblad. Hier worden allerlei heerlijke kruiden aan toegevoegd met als resultaat een goddelijk broodje wat je van verschillende vullingen kan voorzien. De bara’s van Hi-Lo worden recht voor je neus gefrituurd in de olie wat een heerlijk luchtig en knapperig resultaat oplevert. De kip was vervolgens ook nog eens fantastisch mals wat Hi-Lo onze topper maakt van de World of Food.

Djay’s Kitchen – Vleespasteitjes 

Djay’s kitchen is de pasteitjes maestro van de World of Food. Het eerste vleespasteitje bij ons mislukte omdat deze te lang gebakken was, aldus de kok himself. We kregen hem alsnog en hij smaakte prima. Het tweede pasteitje daarentegen was een wereld van verschil. Knapperig deeg, niet te droog, en een smakelijke vullen van gehakt met doperwten, rozijnen en kruiden. Niet heel bijzonder, maar wel erg lekker.

Sukhothai streetfood – Tom Yam Kung 

Een charmante Thai in de keuken en een charmante Zuid-Oost bewoner in de bediening. Het is een mooi stel. Maar belangrijker nog, ze schotelen heerlijke gerechten voor. Mijn date en ik gingen voor een lichte garnalensoep en namen plaats aan hun eigen barretje. De soep was rijk gevuld waarbij je wel voorzichtig om de harde stukken citroengras heen moest eten. Dat was dan ook wel het enige minpuntje want het smaakte wel volledig naar Thailand en dat was precies wat we zochten.

Surinam pastry – Rum cheesecake 

Bij Surinam pastry staat de vitrine vol met monsterlijke taarten en andere zoete lekkernij. Zo hebben ze bijvoorbeeld een cake met drie gekleurde lagen en drie soorten drank erin. Wij gingen voor iets bescheideners, de cheesecake met Antilliaanse rum. Krokante bodem, zoete cheesecake, een duidelijk aanwezige toon van rum, niks meer aan doen!

Was dan echt alles lekker? 

Bijna wel. Helaas hadden wij een mindere ervaring bij Hiske’s topper Chili & Spice. Wij probeerden daar de lamsburger met naanbrood en daar was vrij weinig goed aan. Het lamsvlees was niet lang genoeg gegaard, het naanbrood leek op rubber en de sausjes waren volledig uit balans. Wellicht hebben we de verkeerde keus gemaakt.

Al met al is de World of Food het tripje naar de Bijlmer meer dan waard. Door de ruwe uitstraling waan je je direct op een buitenlandse food market en de kwaliteit van het eten is super. Voor je drankjes kan je terecht bij de bar in de hoek of het koffietentje in de andere hoek, prima. En ook de bereikbaarheid valt heel erg mee. Je kunt er gratis parkeren of je loopt er in tien minuten heen vanaf metrostation Venserpolder.

World of Food

Develstein 100
1102 AK Amsterdam Zuidoost
info@worldoffoodamsterdam.nl

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *