Eindelijk! Vanavond begint de Champions League weer. De NOS zendt de wedstrijd PSG-Chelsea uit, maar wij gaan kijken naar Bayern. Arjen Robben is in topvorm en dit komt allemaal door mijn grote held Louis van Gaal. Louis van Gaal heeft de basis gelegd van het huidige Bayern, heeft Arjen afgelopen zomer alles geleerd en Louis van Gaal is de grootste koning ter wereld. Om een beetje in de Duitse sferen te komen heeft de gastroman een fraaie suggestie; sauerkraut mit wurst a.k.a. zuurkool met worst.

recept voor 4 personen
  • 750 gram zuurkool
  • 80 gram boter
  • 1,5 dl vleesbouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 2 uien
  • Komijn 1 tl
  • Zout & Peper
  • Rookworsten

Bereiding

  1. Snijd de uien fijn en bak ze in 40gr boter glazig.
  2. Voeg de zuurkool, zout, peper en komijn hier ook aan toe. Roer het goed door elkaar.
  3. Voeg de bouillon en wijn aan de zuurkool toe.
  4. Dek de pan af en laat het in 30 minuten garen
  5. Leg de rookworsten er na 10 minuten bovenop en laat ze meegaren met de zuurkool.

Wij hadden afgelopen keer ook nog buikspek gemaakt. Je kent het wel; Buikspek voor de lekker. Buikspek is lekker, maar niet lekker snel. Meer een weekendtip dus. Oh ja en je kunt er ook heel veel worsten en kazen bij kopen. Smaakt ook verdomde goed

Auf wiedersehen!

image image imageLouisVanGaal_Kanalbola_556349834