Gastro’s favo’s: drinken in Amsterdam

Continu speurt Gastroman de Amsterdamse straten af naar de beste tenten waar je kunt drinken met vrouwen. Cocktails, bier, of wijn, het maakt ons niet uit, zolang het maar lekker is en de sfeer goed. Hieronder houden wij een lijst bij van onze favorieten tenten, gebaseerd op de sfeer in de tent, het aanbod verleidende dranken en de geheel subjectieve, maar o zo belangrijke, gastrofactor. De rest is aan Cupido.

 1. Café de Tuin. Heerlijk café in hartje Jordaan. Altijd wisselende bieren op tap en op fles. Perfect startpunt voor een avondje kroeghoppen.
 2. Hiding in Plain Sight. Mooiste cocktailbar van Amsterdam. Als je hier je date niet weet te verleiden dan weten wij het ook niet meer.
 3. Café Schiller. Verborgen tussen alles wat fout is op het Rembrandtplein zit dit prachtige café. Schiller voert je terug in de tijd. Toen pils nog pils was en bier gewoon bier. Voor een vrouw met smaak.
 4. Door 74. Ook een zeer fraaie cocktailbar. Donker. Rustiek. Bijna erotisch. Wel eerst even een sms-je sturen om te vragen of je langs kunt komen.
 5. Café Tabac. Relaxte kroeg aan de Brouwersgracht. Kate Moss is er ooit nog ten huwelijk gevraagd. Nu jij nog.
 6. Café Langereis. Om de hoek van het Rembrandtplein aan de Amstel zit dit heerlijk zondagmiddag café. Spelletjes op de piano en een taart op de bar. Topper.
 7. Café Brandon. Heerlijk oudbruin van binnen en buiten heb je het late zonnetje met de Westertoren op de achtergrond.
 8. Festina Lente. Leuke bieren op tap, leuke happen om te delen, boeken in de kast die je kunt ruilen voor spelletjes. In de pocket. Update:  Ze hebben Ciney op de tap. Dit is altijd winnen!
 9. SkyLounge. Prachtig uitzicht over de stad vanaf CS. Binnen niet heel gezellig, maar buiten fenomenaal. Alleen met mooi weer heen gaan dus.
 10. Noorderlicht. Lekker de ruimte en mooi uitzicht over ‘t IJ. Goed te combineren met de IJhallen of een hapje eten bij Loetje aan ‘t IJ.
 11. Café Lennep.  Lekker aan het water genieten van verdwaalde toeristen in kano’s. Als de zon rond etenstijd verdwijnt kan je binnen nog lekker verder blaten.
 12. Café Thijssen
 13. Café Kuijper
 14. Bar Moustache
 15. Café Brecht
 16. Café Alto
 17. Bar Parry
 18. Bar Oldenhof

Onze lijst wordt steeds langer! Stay tuned!

Mis je er eentje? Laat het ons weten via een comment!