Hiding in Plain Sight

Cocktails worden in Amsterdam steeds populairder. Eerst kwamen de Mojito’s en andere rumcocktails in trek, en tegenwoordig zie je iedereen, zelfs in de bruinste kroegen, met een Gin Tonic in de hand staan. Hendrick’s met Fever Tree en een komkommertje erin en zelfs de grootste flapdrol voelt zich koning te rijk. Wij houden zelf van wat mannelijkere cocktails, die niet geserveerd worden bij de kroeg op de hoek, maar in mooie “speak easy” tenten met sfeer en nostalgie.

Een cocktailbar die volledig aan deze omschrijving voldoet is HPS: Hiding in Plain Sight. Verscholen tussen de Nieuwmarkt  en het Waterlooplein vind je deze prachtige tent die je mee neemt terug in de tijd en de hele buitenwereld doet vergeten. Boven kan je je laten neerploffen in de Chesterfieldbanken, of je neemt plaats aan een hangtafel of de bar beneden. Dat laatste heeft altijd mijn voorkeur, zodat ik goed kan zien hoe de cocktailmaestro’s hun juweeltjes bereiden.

De kaart valt direct op, door zijn originele look, maar ook door de originele cocktailvarianten die erop staan. Ik kan niet kiezen en laat me adviseren door de barman. Mijn favoriete cocktail is een Old Fashioned, met whiskey of met rum. Niet te veel fruit en poespas voor mij dus. Uiteindelijk drink ik er twee cocktails, eerst eentje met Tequila en daarna eentje met whiskey en een duidelijke rooksmaak. Ik wilde nog wel een derde bestellen, maar mijn date viel bijna van d’r kruk. Zuinig met de alcohol zijn ze zeker niet.

Hiding in Plain Sight is een schitterende tent om heen te gaan met een date of een goede vriend. Het is er doordeweeks rustig, waardoor je er goed over het mooie des levens kunt ouwehoeren. Wat het extra aantrekkelijk maakt zijn de buren van HPS. Naast hen zit Gebr. Hartering, een prachtig restaurant met een dagelijks wisselend menu, en aan de andere kant van de straat zit Greetje, waarvan het een schande is dat er bijna alleen toeristen komen, zo lekker is het. Een combi is dus snel gemaakt.

Cheers.

HOURS:
Monday to Thursday: 6pm to 1am
Friday and Saturday: 6pm to 3am

PHONE: +31 (0) 6 25 29 36 20

ADDRESS:
Rapenburg 18, 1011 TX, Amsterdam

EMAIL: info@hpsamsterdam.com