Kabeljauw en zeevrienden uit de oven

Dit is een zeer makkelijk recept en menig vrouwelijk hart gaat er sneller van kloppen. Dit recept kan je een paar uur van te voren bereiden. Heren vinden dit ook lekker, mocht u zich niet zo vlezig voelen vandaag.

Recept voor 2 personen

  • Fruitige olijfolie
  • 2 kabeljauw filets of rug van 150gr
  • Verse basilicum, handje vol
  • 1 rijpe avocado, in kleine stukken gesneden
  • 150gr gekookte garnalen. Noordzeegarnalen zijn het lekkerst, maar ook een stuk duurder. Is ze het waard?
  • 150dl kookroom
  • 100gr geraspte (Cheddar) kaas
  • Zeezout en grof gemalen peper
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bestrooi de ovenschaal met olijfolie, peper en zout. Hier legt u de kabeljauw op. Bestrooi deze ook met peper, zout en olijfolie. Het is altijd beter om goede olijfolie te gebruiken, dit brengt veel meer smaak aan een gerecht. Voor dit gerecht zou ik een zeer fruitige olie gebruiken.
  3. Snijd de basilicum fijn en hak de avocado in fijne stukjes. Gooi deze mooie stukjes vrucht en kruiden met gevoel over de kabeljauw. Ook mag u nu de garnalen over het pakketje gooien. Schenk er een beetje kookroom over en rasp de kaas over het geheel.
  4. Schuif de ovenschaal 16-20 minuten in de oven.

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates