Whiskey Sour

Whiskey Sours in het weekend of doordeweeks. Deze is voor de woensdagmiddag. Wij voorspellen een nieuwe trend; Whiskey Sour a.k.a. The Double U Sour. Whiskey Sour is lekker, ziet er tof uit, er zit rauw ei in, het is super gezond en laat ik het nog maar even herhalen; Het is verdomde lekker!

Afgelopen jaar had iedereen het over Gin Tonic. Gin Tonic bars werden geopend en bij elke Gin paste wel een ander kruid. Zo wist Gastroman TJ ons te vertellen dat hij wel fan was van verbrande rozemarijnrook opgevangen in zijn glas. Oké, TJ bedankt voor je inzet en deze extreem nuttige informatie. Wij zeggen niet dat wij Gin Tonic vies vinden. Integendeel, maar sinds elke vrouw dit drinkt, en dan vooral geen onderscheid maakt tussen verschillende soorten Gin en Tonics, is het gewoon niet meer zo lekker.

Afgelopen jaar waren de Gastromannen op uitrust vakantie naar de Bordeauxstreek. Even bijkomen van ons hectische leven vol glitter en glamour. Wij speelden veel tafeltennis en croquet, we zwommen af en toe een baantje en gaven een spectaculair international poolparty. Overdag gingen wij naar wijnboeren en Foie grasboeren. U kunt veel over deze mensen zeggen, maar ze zijn niet gewoon gebleven in hun kastelen. Ik dwaal weer een beetje af. Meer over deze enerverende vakantie komt later op Gastroman. Wij hebben daar gewoon extreem veel Whiskey Sours gedronken. Gastroman Bolk had een nogal grote Whiskeyvoorraad waar ook kwalitatief iets mindere Whiskey/Bourbons tussen zaten. Goed spul om een zuurtje aan toe te voegen en zo kwamen wij bij de Whiskey Sour. Rob Roys zijn er ook zeker gedronken, maar ook hier gaan we het later over hebben.

Whiskey Sour is een makkelijk te maken cocktail. Laatst was ik in de cocktailbar Vesper en hier werd hij gemaakt door de cocktail meneer. Hij deed iets meer handelingen en had zijn mise en place hoogstwaarschijnlijk beter op orde dan de normale Gastroman. Dit recept moet je veel proeven…

Benodigdheden voor 1Double U sour

  • Whiskey 40ml, niet een al te rokerige Whiskey
  • Suikerwater 20 ml
  • Citroensap 20ml
  • Eiwit

Hoe maak je de Whiskey Sour?

Maak eerst suikerwater. Dit maak je door in een pannetje 2/3 suiker en 1/3 water in elkaar op te lossen. Laat het daarna weer afkoelen. Gebruik een shaker met crushed ijs voor het beste resultaat. Meng het suikerwater met citroensap tot het een mooie combinatie van zoet en zuur is. Voeg dit toe en voeg daarnaast eiwit van een ei toe en de whiskey. Stevig shaken. Uitschenken met crushed ijs in je cocktail glas.

Eén is altijd lekker, meer is altijd beter.

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates