Gastro’s favo’s: eten met maten

Gastro’s favo’s: eten met maten

Continu speurt Gastroman de Amsterdamse straten af naar de beste tenten waar je kunt eten met je maten. Een vleesfestijn, chique diner, of eetcafé, het maakt ons niet uit, zolang het maar lekker is en de sfeer goed. Hieronder houden wij een lijst bij van onze favorieten tenten, gebaseerd op de sfeer in de tent, het aanbod fantastische (vlees)gerechten en de geheel subjectieve, maar o zo belangrijke, gastrofactor.

 1. Piet de Leeuw. De beste biefstuk van Amsterdam, wat ons betreft. Nog mooier vinden we het voorgerecht van toast met vis en vlaggetjes. Puur Amsterdams genieten.
 2. De Klos. De beste spareribs van Amsterdam. Het is hier altijd druk, maar aan de bar vind je vaak nog wel een plekje. Groten houten planken met ribs en een gepofte aardappel in één van de bruinste cafés van de stad. Een website hebben ze niet.
 3. Pompstation. Grote keuze aan mooie stukken vlees. De steak tartare is een aanrader. Mooie locatie waardoor dit ook voor iets deftigere gelegenheden een geschikte tent is.
 4. Wilde zwijnen. Pareltje in oost. Hollandse keuken met veel vlees. Mooie verrassende gerechten. Ook geschikt voor wat deftigere gelegenheden.
 5. Café Carbon. Carbon serveert grote planken vlees om te delen. Vegetariërs komen van een koude kermis thuis. De ideale tent op met je maten te gaan eten!
 6. De Hut. Hier hebben ze net als bij Carbon een tomahawk op de kaart staan. Altijd bestellen als het kan. Pareltje in Zuid, tussen de pretentieuze tenten in.
 7. Bar Brouw. Hamburgers en speciaal bier, daarvoor komen wij hier! Maar ze hebben nog veel meer lekkers. En je kan er ook afhalen. Beter dat je hier niet naast gaat wonen.
 8. Loetje. Prachtige ossenhaasjes met wit brood. Het blijft een mooie formule. Voor het echte Loetje gevoel moet je wel naar het museumkwartier of Oudekerk toe en vooral niet naar die toeristenschuur bij het Amsterdam CS.
 9. Meat West. Ruim opgezette tent met mooie vleesgerechten. Uitermate geschikt voor groepen tot 6 man waarmee je een halfopen dinerbooth voor jezelf hebt.
 10. La Cantina Argentina. Argentijns vlees. Veel en goed. Verder niet moeilijk over doen. Doen zij ook niet.
 11. Smokin’ Barrels. Burgers, cote de boeuf en kreeft. Tja, dat is gewoon schitterend. Plus een zeer sfeervolle tent. Wij opteren de ‘To Share’ optie voor 18 piek de neus.
 12. Worst & wijncafé. Mooie worsten, rilettes en charcuterie. En daarbij fantastische wijnen. Voor als je eens geen zin hebt in hompen vlees en pils.
 13. De Biertuin. Lekker kippetje, goede burger, en veel mooie bieren op tap. Dat is eigenlijk al genoeg, maar ze hebben ook nog een groot verwarmt terras. Winnen!
 14. Graceland. American southern states comfort food. Denk aan briskets, pulled pork en sticky ribs. Inclusief whiskey sours en jukebox.
 15. Red. Ideale tent voor mensen die niet van kiezen houden. Ze serveren kreeft en tournedos, en dat gaat ook heerlijk samen!
 16. L’ Entrecote et les Dames. Nog minder te kiezen! Hier kom je louter voor de entrecote. En mocht je die nu zó lekker vinden, dan krijg je gewoon een tweede portie.
 17. Rotisserie. De beste kippetjes van Amsterdam. En ze hebben lekkere cocktails. Tikkeltje hipdoenerij, maar wel gezellige tent.
 18. Canibale Royale. Wederom een echte vleestent; burgers, ribs en meats. Wij moeten de kiloknaller L’Absurde (alleen te reserveren) nog steeds uitproberen.
 19. Café Anno 1890. De beste kipsaté van Amsterdam. Niet omdat de kip nu zo lekker is. Of omdat de locatie top is (randje Amstelveen). Maar wel omdat Anno 1890 het woord nostalgie opnieuw heeft uitgevonden.
 20. Bierfabriek. Heerlijke kip en vers gebrouwen bier. Zorg er wel voor dat je een tafel hebt met eigen tap. Anders kijk je de hele avond jaloers naar de buren.

Tips? Laat het ons weten via info@gastroman.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *