Lang heeft hij nagedacht over bloggen in het algemeen. Hij vond het een hobby voor vrouwen. Een vrouw zonder blog is een gerecht zonder vlees. Het klopt gewoon niet. Een man met een blog is dat oké? Of is het een beetje gay? Of is dat juist oké? Maar wat moet ‘de man’ ermee? Dit zijn vragen die de Gastroman zichzelf stelde.
Hij kwam tot de conclusie dat het enige wat mannen willen lezen een stuk over vlees, billen of dranken is. Althans, dat is waar de Gastroman zelf van houdt. Mooi opgemaakte borden, tierelantijntjes aan de wand en speciaal ingevlogen pilsener uit het mid-westen van Italië interesseren hem geen hout. Mooie stukken vlees, perfect getapte bieren en mooie dames met glimlach is wat hem gelukkig maakt en waar hij op beoordeelt. Deze man heeft jaren ervaring in de keuken van Robert K en Julius J., althans op tv-land. Kookspullen zijn naast zich laten verwennen op culinair gebied zijn grootste uitgaven. Japanse messen, gietijzeren pannen en zijn nieuwste aanwinst ‘de slagroomspuit’ maken zijn keuken tot een oase. Het enige wat nog op zijn verlanglijst staat naast een leren kookschort is een Kitchenaid. Niet dat hij er veel gebruik van zal gaan maken, maar hij ziet er wel buitengewoon scherp uit.
Het liefste maakt de Gastroman vlees. Grote stukken vlees uit de Noord-Hollandse duinen, daar waar hij vroeger ravotte, met een likkie foie gras on the side. Hij komt graag in Amsterdamse bruine kroegen zoals de Pieper en de Ruk en Pluk en zijn lieveling restaurant is Piet de Leeuw. Hij kent geen veganisten. Een gerecht hoort een vleeselement te hebben en het beste broodje is een half-om. Hij heeft ooit gesproken met Ron Blauw en daarom is Ron zijn leermeester. Er gaan veel geruchten over de beruchte smaak van hem, want ja…de Gastroman weet hoe de man lekker eten kan.
Liefdesbrieven en dwangbevelen kan men adresseren aan;
Gastroman
Jacob van lennepkade 299-d
1054ZW Amsterdam
Info@gastroman.nl