Gastrosla: Coleslaw

Gastrosla: Coleslaw

Gastroman is niet zo van de sla, en dan al helemaal niet van de gelijknamige groenketen waar fixiehipsters een liefdeloze bak blaadjes naar binnen pinken. Maar coleslaw daarentegen vinden we fantastisch. Het is de ideale side dish bij spareribs of bijvoorbeeld pulled pork. Je bent even aan het raspen (of je hebt een keukenmachine met rasp!) maar het is het helemaal waard.

[tw-toggle title=”Ingrediënten voor 8 personen”]

  • 1 rode kool
  • 1 witte kool
  • 2 winterpenen

Voor de dressing

  • 100ml yoghurt
  • 100ml mayonaise
  • 50ml Dijon mosterd
  • 50gr suiker
  • 2el azijn
  • 2el citroensap
  • peper en zout

[/tw-toggle]

  1. Haal de rode kool, witte kool en winterpenen door een rasp, of gebruik hiervoor een keukenmachine met het rasp hulpstuk.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet deze apart.
  3. Meng de geraspte groenten en dressing (doseer naar smaak) vlak voor het opdienen door elkaar, zodat de groenten knapperig blijven. Als je geraspte groenten over hebt kan je deze zonder dressing nog een paar dagen bewaren.

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates

4 thoughts on “Gastrosla: Coleslaw

  1. 189086 958950I simply ought to let you know which you have written an excellent and distinctive article that I genuinely enjoyed reading. Im fascinated by how nicely you laid out your material and presented your views. Thank you. 484452

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *