Dit is een ongekende knaller voor liefhebbers van Bloody Mary’s en stoofvlees. It just makes sense.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1kg runderborst (brisket)
- 2 stengels bleekselderij
- 4 rode uien
- half bosje rozemarijn
- 4 laurierblaadjes
Voor de Bloody Mary mix
- 1 citroen, uitgeperst
- 700-800gr passata
- 2 el worcestersaus
- paar druppels tabasco
- 3 el wodka
- 1 el suiker
Bereiding
- Verhit de oven tot 130 graden. Zet een braadpan met een scheutje olie op hoog vuur.
- Kruid de runderborst met peper en zout en braad het in 10 minuten rondom bruin in de pan.
- Snijd de bleekselderij en ui in grove stukken bak ze 5-10 minuten mee.
- Giet de Bloody Mary mix in de pan. Voeg water toe tot het vlees onder staat. Doe de rozemarijn en laurier erbij met een snuf peper en zout.
- Zet de pan met de deksel erop 6 uur in de oven. Als het vlees met twee vorken uit elkaar getrokken kan worden is het klaar.
- Serveer met puree en frisse sla.