Beef Wellington

Dit is nou een echte klassieker. Een prachtige maaltijd. En geen eens zo moeilijk. De eerste keer dat ik hem maakte volgde ik keurig het recept. De tweede keer ging ik varieren. Wat foie gras door de paddestoelen, likkie truffel erbij. Allemaal even lekker. Hieronder vinden jullie de basis voor je eigen prachtige Beef Wellington.

Ingredienten voor 4 personen

 • een stuk ossenhaas van 600 gram (vraag naar een stuk dat overal even dik is)
 • 500 gram champignons
 • 150 gram parmaham
 • 1 eierdooier, losgeklopt
 • 1 pakje (roomboter)bladerdeeg
 • 2 eetlepels dijonmosterd[/tw-accordion-section]
  [/tw-accordion]

Bereidingstijd: 60 min.
Wachttijd: 30 min.

Voorbereiding

Koop goed vlees! Vraag je slager waar het vandaan komt. Wat voor koeienras is het? Ossenhaas is zeer mals, maar heeft niet de meeste smaak. Het is daarom beter om niet té vers vlees te kopen (waar het sap uit druipt), daar zit minder smaak aan.

Bereiding

 1. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en braad hem kort rondom aan in een verhitte pan. Laat hem afkoelen op een snijplank en smeer hem dan helemaal in met de mosterd.
 2. Hak de champignons zeer fijn (of gebruik een keukenmachine) en bak ze in een droge koekenpan totdat al het vocht uit de champignons verdampt is. Er ontstaat zo een droge pasta. Voeg zout en peper toe.
 3. De parmaham moet om de ossenhaas heen. Rol daarvoor een groot genoeg stuk folie uit en leg daar een deken van parmaham op. Smeer hier de champignonpasta gelijkmatig over uit en leg de ossenhaas in het midden. Wikkel de parmaham en pasta met behulp van het folie strak rond het vlees. Draai de folieuiteinden als een toffee dicht en leg de rol minimaal een half uur in de koelkast.
 4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol weer een stuk folie uit en leg hier de plakjes bladerdeeg drie bij drie op. Als het bladerdeeg ontdooit kan je de naden met je vingers goed dicht maken. Leg het vlees in het midden en vouw het pakketje dicht. Overtollig deeg kan je het beste wegsnijden, je wilt geen dikke stukken deeg hebben namelijk. Smeer het bladerdeeg rondom in met eigeel en maak bovenop lichte inkevingen in het deeg. Maak het helemaal af met nog wat grof zeezout.
 5. Bak de Beef Wellington midden op een bakplaat of rooster in 25 minuten medium-rare. Beter is nog om een vleesthermometer te gebruiken die de kerntemperatuur weergeeft. Voor medium-rare moet deze 50 graden zijn.
 6. Serveer de Beef Wellington door mooie plakken af te snijden en op een bord te leggen. Maak het af met een frisse knolselderijpuree, wat groen en een jus van het braadvocht uit stap 1 .

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates