Korenwijn-groene pepersaus

Deze saus heb ik laatst uit de hoge hoed getoverd. Een hele frisse saus die perfect bij rood vlees past. Wij aten deze saus bij een Longhaas, maar deze zou ook goed kunnen bij een cote de boeuf of bavette. Zoals jullie wellicht wel hebben gelezen is de Gastroman druk in de weer met Jenevers. Korenwijn is een soort Jenever, maar bezit in tegenstelling tot jonge Jenever veel meer Moutwijn. Het heeft iets weg van Whiskey en is bijzonder lekker.

Benodigdheden

– Korenwijn 100ml
– 2 eetlepels grofgemalen groene peper of anders zwarte peper
– Runderbouillon 400ml
– 1 sjalot, zeer fijn gesneden
– Slagroom 250ml

  1. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op laag vuur. Voeg de Korenwijn en runderbouillon toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot 1/4.
  2. Roer de slagroom door het vocht en kook alles in tot een lichtgebonden saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Roer de groene peperkorrels door de saus en verwarm de saus in een steelpan.

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates