Kokosijs met gegrilde ananas

Het Pina Colada toetje van Laurens. Romig kokosijs wat je zonder ijsmachine kunt maken, met warme gegrilde ananas en een kokosmakroon.

Ingrediënten

  • Ananas, in plakken
  • Basterdsuiker

Voor het kokosijs

  • Gecondenseerde kokosmelk (blik)
  • 2 el geraspte kokos
  • Slagroom

Voor de kokosmakroon

  • Gecondenseerde melk (blik)
  • Geraspte kokos

Bereiding

  1. Maak eerst het ijs. Klop 400ml slagroom op. Meng dit met een spatel met 400ml gecondenseerde kokosmelk. Rooster de geraspte kokos lichtbruin in een droge koekenpan. Zet afgedekt in de vriezer voor minimaal 6 uur.
  2. Maak dan de kokosmakronen. Verwarm de oven tot 170 graden. Meng de gecondenseerde melk met evenveel geraspte kokos. Het moet nog een beetje plakkerig zijn. Schep met een eetlepel bolletjes op een bakplaat. 20 minuten bakken of totdat de makronen mooi bruin zijn.
  3. Maak af met de ananas. Verwarm de oven op grillstand tot 220 graden. Besprenkel de plakken ananas met een klein beetje basterdsuiker en plaats op een plaat onder de grill. Grill 10 minuten of totdat de ananas mooi bruin is.
  4. Tip: drink er een glaasje bruine rum bij. Af.