Pussy Galore, Vesper, Eve en mijn eigen favoriet Jinx. Hoogstwaarschijnlijk weet u wel waar ik het over heb; Bond Girls. Stuk voor stuk mooie exemplaren. Dit octopus recept is geïnspireerd door Octopussy en dan vooral op het eerste gedeelte van haar naam. Zo zacht en mooi als deze dames zijn, zo taai en lelijk kan een octopus zijn. Echter als u haar goed behandeld is deze octopus mooi en zacht net als een Bond Girl.
Recept voor 4 personen
Hele octopus, 1,5 kilo
Laurier, 4 blaadjes
Citroen, 2 stuks
Knoflook, 4 tenen
Peterselie, 1 bosje
Olijfolie
Rode peper, 1 stuk
Zeezout en Peper
Bereiding
1. Breng een pan met water, Laurier, sap van 1 citroen, halve bos peterselie, 2 tenen knoflook, zout en olijfolie aan de kook.
2. Laat de octopus 3 keer met zijn tentakels schrikken in het kokende water.
3. Doe de octopus in het kokende water en laat het een uur tot anderhalf uur sudderen.
4. Als het vlees zacht is, dus dat je er makkelijk in kan prikken met een vork, in de pan met het vocht afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de octopus veel vocht weer opneemt.
5. Na een uurtje haal je de octopus eruit en haal je de huid van de octopus af. Niet de zuignappen verwijderen!
6. Dep de de octopus droog en snijd hem in stukjes van 3 cm. Ook het grootste gedeelte van het hoofd kan je versnijden. Niet de mond.
7. Verhit een grillpan en snijd de rode peper, 2 tenen knoflook en halve bos peterselie fijn
8. Grill de octopus en gooi de knoflook, rode peper en peterselie er over heen. Blus af met citroen sap.
9. Leg de octopus op een bord, proef of er genoeg citroen overheen zit en maal er nog een beetje zout en peper overheen.
Fijn weekend!
Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates