Steak tartare is rauw vlees. Rauw vlees is gunstig voor je hart, bloedvaten en hersenen. Althans volgens een wetenschappelijk onderzoek van de Gastroman waarbij meerdere keren field research is gedaan. 

Beste Steak tartare heb ik ooit bij Brasserie Flo gegeten. Op het internet circuleren meerdere interpretaties van dit recept. Ik heb een eigen variant gemaakt. Laten we er niet om heen draaien. Moeilijk is het niet om te maken, maar het is belachelijk lekker. Onze tip is zalf a.k.a. mayonaise. Zalf is heerlijk.

Recept voor 4 personen

  • Jodenhaas/diamanthaas of lendensteak 600gram
  • Eierdooiers 4 stuks
  • Dijon Mosterd 4tl
  • Olijfolie
  • Worcestersaus
  • Rode peper
  • Sjalot 1 stuk heel fijn gesneden
  • Peterselie handje vol
  • Kappertjes 20 gram
  • Cornichons/ augurk
  • Mayonaise