Big Kahuna burger

Normaal hou ik niet van fruit door mijn avondeten, maar voor de Big Kahuna burger maak ik graag een uitzondering. Dit is een echte klassieker uit Pulp Fiction, of zoals Samuel L. Jackson het zelf zegt: this is a tasty burger!

Recept voor 4 Big Kahuna burgers

  • 4 goede kwaliteit hamburgers
  • 4 witte (sesam)bolletjes
  • 4 ananasschijven
  • 4 plakken bacon
  • 2 el teriyaki saus
  • 1 rode ui
  • 2 el ketchup
  • 2 el bruine (basterd)suiker
  • 1 el mosterd
  • 4 plakken cheddar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de rode ui fijn.

Bereiding

  1. Leg de plakjes bacon op bakpapier in de voorverwarmde oven. Haal eruit wanneer het knapperig is, dit is ongeveer na 10 minuten.
  2. In een hete gril- of koekenpan kan je ondertussen de uitgelekte ananasschijven aan beide kanten kort grillen. 2 minuten aan beide kanten is genoeg.
  3. In een tweede pannetje kan je ook alvast de Big Kahuna secret sauce maken door de suiker met de ketchup te laten smelten op laag vuur. Haal van het vuur wanneer je de suikerkristallen niet meer kunt zien en voeg de mosterd toe.
  4. Dan de burgers! Smelt een klontje boter op middelhoog vuur in een koekenpan en leg de hamburgers erin. Als de hamburgers aan beide kanten dichtgeschoeid zijn voeg je de rode ui toe. Bak de rode ui circa 5 minuten mee en voeg dan de teriyaki saus toe. Leg een plakje cheddar op de hamburgers en laat deze in 3 minuten smelten met een deksel op de pan of onder aluminiumfolie.
  5. De witte bolletjes kan je doormidden snijden en in de oven nog even een klein krokantje geven in 2 minuten onder de grilstand.
  6. Doe de hamburger met gesmolten cheddar, gekarameliseerde rode teriyaki ui, crispy bacon, gegrilde ananas en de secret sauce op het witte bolletje en maak deze motherfucker Big Kahuna Burger soldaat.

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates