Basis burger

Deze burger is een standaardburger die je makkelijk kan maken. Varkensgehakt is wat vetter dan rundergehakt. Een combinatie van beiden is ideaal.

Recept voor 4 hamburgers

  • 500 gram half om half gehakt. Ideaal is 40% runder 60% varken
  • Niervet of merg voor de smeuigheid
  • 2 beschuitjes
  • 1 ei
  • 2tl mosterd
  • 2 el bladpeterselie
  • Peper & zout
  • 1 gesnipperde ui

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de peterselie fijn.
  2. Kneed in een kom het beschuit, de ui, peterselie, het ei en de mosterd door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vorm van het gehaktmengsel, gelijk aan het aantal personen, grote, dikke burgers.

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates