Pulled pork

Het kost wat tijd (7 uur garen in de oven!) maar och wat is het lekker! En makkelijk ook. De Gastroman maakt zijn pulled pork altijd in de oven, zodat je ondertussen ook andere dingen kunt doen. En we gebruiken ook altijd bier erbij, gewoon omdat het kan. Afgelopen kerst serveerde we onderstaande pulled pork aan 10 hongerige mannenbekken met daarbij een heerlijke coleslaw en fluweelzachte mash. En ook de zelfgemaakte barbecuesaus was niet te versmaden, vol smaak door de toegevoegde whiskey. Probeer het zelf maar eens!

Ingrediënten voor 8 personen

Voor de dry rub

  • 2tl cayennepeper
  • 2tl gerookt paprikapoeder
  • 2tl komijn
  • 2el zout
  • 2el peper
  • 2el bruine basterdsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Meng alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar en wrijf het varkensvlees ermee in. Leg het vlees in een ingevette braadslede of ovenbestendige pan.
  2.  Maak de barbecuesaus volgens het recept. Doe het donkere bier en de helft van de barbecuesaus bij het vlees en zet dit afgedekt (met een deksel of aluminiumfolie) in de oven. Laat het afgedekt vier uur garen op 120 graden. Verhoog de temperatuur naar 150 graden en laat nog eens drie uur garen. Haal nu de deksel (of het aluminiumfolie) eraf en laat nog eens een half uur garen en krokant worden. Tip: stop een vleesthermometer in het vlees. Het vlees is perfect wanneer het een kerntemperatuur van 87 graden heeft bereikt.
  3. Haal het vlees uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar. Als dit niet soepel gaat is het vlees nog niet gaar. Leg het uit elkaar getrokken vlees weer terug in de pan zodat het de alle smaken nog goed op kan nemen.
  4. Serveer met mashed potatoes, coleslaw en de overgebleven barbecuesaus. Of op een broodje voor de lunch.

Wijn en spijs: gebraden of gestoofd varkensvlees vraagt om een langer gerijpte rode wijn met diepe  en zachte bosvruchten smaken.

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates