De Tostilette

Dit is een recept van gastroblogger Tanne.

Ik koester al een tijdje de wens om een eigen tostitent te beginnen. De Tostitent moet het gaan heten, met het motto “More is More”. Sinds ik dit heb uitgesproken bij een aantal collega’s wordt er tijdens elke lunch weer nieuwsgierig naar mijn bord gekeken om af te kijken wat er nu weer tussen de ijzers belandt. Geitenkaas, ham, avocado…kan dat? Avocado warm? Ja dat kan, en wat is het lekker…

Dit keer ben ik lekker thuis gaan werken, maar helaas geen grill ijzer. Dan ook maar geen tosti?! Nee, tuurlijk wel. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En hoe!

Binnen de tostiscene heb je twee kampen. Het ene kamp zweert erbij om een ijzer te gebruiken voor het mooie grillmotief en het extra krokante brood. Het andere kamp legt hem toch liever in een pan voor een mooie egale en krokante buitenkant met zachte kern. Ik ben er nog niet uit waar ik bij hoor.

Het bakken van een tosti in een pan biedt wel veel nieuwe “More is More” mogelijkheden. Zo ook dit keer. Wat dacht je van een tosti ham/kaas gecombineerd met een eitje? Ik noem ‘m de Tostilette.

Ingrediënten voor 4 tostilettes

 • 1 brood, liefst ongesneden
 • 4 plakken ham
 • Flink blok boeren belegen kaas
 • 4 eieren
 • Zachte roomboter
 1. Snijd het brood in dikke plakken en besmeer deze aan weerszijde met boter. Laat tegelijkertijd alvast een platte anti-aanbak pan langzaam warm worden op middelhoog vuur.
 2. Beleg de boterhammen rijkelijk met ham en kaas en leg ze op elkaar.
 3. Draai het vuur laag en doe de tosti’s in de pan. Regelmatig keren om ervoor te zorgen dat de broden egaal bruin worden en de kaas kan smelten.
 4. Haal na ongeveer 5 minuten de licht krokante tosti’s uit de pan en leg ze op een snijplank.
 5. Pak vervolgens een klein glas en plaats deze in het midden van de tosti’s. Snijd vervolgens met een mes rondom het glas totdat het glas naar beneden zakt. Druk en draai het glas totdat je de bodem hebt bereikt en haal het ronde stukje tosti eruit (niet weggooien).
 6. Leg de tosti’s terug in de pan en tik een eitje in het gat. Draai na 2 minuten de tosti om (in een snelle beweging met een spatel bovenop het halfgare ei en onder de tosti) en laat nog 2 minuten zachtjes bakken. Leg de ronde stukken nog even terug de pan om op te warmen. Serveer de Tostilette met het middenstuk en dip het eigeel uit het gat.

Extra tip van de Gastroman: Gebruik ipv olijfolie of boter Soilmates Healthy Oil. De beste kook olie ter wereld. Kan je verhitten tot 270 graden. WAANZINNIG olie aldus de Gastroman/Baas van Soilmates