Tomatensoep, we kennen het allemaal. Iedereen maakt het op zijn eigen manier. Met, of zonder balletjes. Grof, gepureerd of zelfs gezeefd. De Gastroman heeft alle mogelijke manieren om tomatensoep te maken wel eens geprobeerd en is zodoende tot het ultieme recept gekomen. Klaar in een handomdraai en verwoestend lekker!

Recept voor 4 personen
  • 400gr tomatenblokjes
  • 500ml bouillon (van tablet)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui, gesneden
  • 1tl kerrie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1tl chili / cayennepeper
  • 1el (of een flinke scheut) gembersiroop
  • 1tl maggie (of fijngehakte lavas als je dat kunt krijgen)
  • peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  1. Verhit een pan met olijfolie op medium vuur en voeg de ui, kerrie en chili toe. Laat dit 3 minuten bakken en bak dan ook de knoflook en tomatenpuree 2 minuten mee. Pas op dat de knoflook niet verbrand.
  2. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en laat het geheel minimaal 15 minuten pruttelen.
  3. Pureer de tomatensoep en breng hem vervolgens op smaak met de gembersiroop, maggie en peper en zout. Proef goed en voeg naar smaak nog wat siroop, chili, peper of zoet toe. Klaar.

Serveertip: lekker met geraspte parmezaan en verse basilicum ‘on top’ en kaasstengels ‘on the side’.